A little bit Marika

 

Olen porilainen alkuasukas, joka syntyi joskus 70-luvulla. Lapsuuteni vietin Ruosniemen kivisissä metsissä ja Isojoenrannan savisilla pelloilla. Aikanaan kiinnostuin lääketieteestä ja siitä miten myrkky vaikuttaa, niinpä lähdin opiskelemaan farmasiaa. Ammatissani farmaseuttina näin yhteiskunnan eri kerrostumat hyvin läheltä ja minussa heräsi halu tehdä ihmisten puolesta enemmän. Siispä politiikkaan. Erään puoluekokeilun jälkeen löysin tieni kristillisdemokraatteihin. Tuumailin, että siinäpä on ihmisen arvoista politiikkaa. Nyt olen oman paikallisosastoni puheenjohtajana.

Matkani varrella olen huomannut paljon puutteita järjestelmässä  ja puutteiden takana joukon  osaamattomia ihmisiä jotka poliitikoiksikin itseään kutsuvat. No en minä ole sen viisaampi, ajattelin, mutta  aina voin tehdä asialle jotain. Niinpä hain Tampereen yliopistoon opiskelemaan yhteiskuntatieteitä ja sillä tiellä ollaan, opiskelijana, maisterin tutkinnon häämöttäessä. Pääaineeni on sosiaalipolitiikka ja olen opiskellut laajat sivuaineet kunnallispolitiikasta ja hallintotieteistä. En väitä, että korkeasti kouluttautumalla tehdään hyvää politiikka, mutta kun siihen lisätään kokemus, järki ja sydämen ääni, niin edellytykset ovat parhaat mahdolliset.

Perheenäidin osa on minulle kaikkein rakkain. Siinä voin toteuttaa kaikkea sitä hyvää, mitä jokaiselle ihmiselle soisin. Perheeseeni kuuluu aviomieheni ja kaksi kouluikäistä lasta. Koira ja kani ovat myös kuulemma perheenjäseniä, joten mainattakoon nekin. Sitten on vielä mummut ja veljet ja siskot ja serkut, kaikki tärkeää joukkoa.

Kuntavaaleissa olen mukana koska humanistina haluan politiikkaan inhimillisyyttä. Valtuutettuna saisin ajaa kuntalaisten asioita minulle tyypilliseen tyyliin, ihmisläheisesti.

Luottamustoimia tällä hetkellä:

KD:n Porin osaston puheenjohtaja

Porin perusturvalautakunnan jäsen

KD:n varavaltuutettu

Porin Lyseon vanhempainyhdistyksen hallituksen jäsen

4H-yhdistyksen hallituksen jäsen

Kaikkiin kissanristijäisiin en halua osallistua tittelinhaalinnan vuoksi, vaan se mihin ryhdyn on  oltava merkityksellistä. KD:n Porin paikallisosaston puheenjohtajana toimin edistääkseni  puolueen hyviä arvoja käytännön toimista huolehtimalla. Perusturvalautakunnassa tuon esille ihmisten äänen, sillä tavallisen tientallaajan puolestapuhujat ovat siinä porukassa harvassa, on säästäjää ja leikkaajaa, osa jopa mummon potkijoita, näin kuvainnollisesti. Varavaltuutettuna olen porilaisten tahdosta. Lyseon ja 4H:n hallituksissa toimin nuorten asioiden puolesta.